FAQ

Tässä useimmiten kysytyt kysymykset. Mikäli et löytänyt vastausta kysymykseesi, ota ihmeessä yhteyttä sähköpostilla designer @ savudesign . com tai puhelimitse +358 50 377 1154 (arkisin klo 10-17).

 

Yleisimmät tuotteisiin liittyvät kysymykset

 

Mitä materiaaleja käytätte?

Käytän tuotteissani lähes yksinomaan jalometalleja: 925 hopeaa, 585 kelta- ja valkokultaa, sekä 750 kelta- ja valkokultaa. Erikoistilauksesta teen tuotteita mm. platinasta, titaanista, mokume-ganesta ja damastiteräksestä.

 

Mitä timanttien merkinnät tarkoittavat?

Yleisin käyttämäni timanttityyppi on briljantti 0,01 ct w/vs. Mitäs tämä sitten tarkoittaa?

 

Briljantti tarkoittaa timantin hiontatyyliä. Briljantti timantti on taulun puolelta katsottuna pyöreä ja se on yleisin tänä päivänä käytössä oleva hiontatyyli. Briljanttihionnassa timanttiin hiotaan 56 viistettä siten, että timanttiin osuva valo heijastuu mahdollisimman hyvin katsojan silmiin, jotta timantti loistaisi mahdollisimman kirkkaasti.

0,01 ct tarkoittaa timantin karaattipainoa. Timantin koko ilmoitetaan painon mukaan ja kivien mitat vaihtelevat usein hionnasta riippuen mutta 0,01 ct briljanttihiontainen timantti on halkaisijaltaan n.1,45 mm.

W = wesselton tai white ja se tarkoittaa timantin väriä. Värit luokitellaan numeroilla 0-10 joista 0 on kaikkein puhtain ja 10 keltaisin. Wesselton on väriluokka 2.

VS = very small inclusions ja se tarkoittaa timantin puhtausluokkaa. Tässä puhtausluokassa kivessä on 10 kertaa suurentavalla luupilla katsottuna havaittavissa erittäin pieniä sulkeumia, jotka ovat hiukan pistettä tai pilkkua suurempia.

 

Lisää timantti-infoa erittäin kattavilta infosivuilta osoitteessa: www.timantit.com

 

Missä tuotteet valmistetaan?

Kaikki tuotteeni valmistetaan Suomessa. Suuressa osassa tuotteitani käytän apuna valutekniikkaa ja niiden alihankkijoina ovat Kultataide Oy ja Koruvalimo K. Raiskinen Oy. Suurimman osan tuotteistani muokkaan, kasaan ja viimeistelen itse käsityönä pajallani Kuopiossa mutta käytän tarvittaessa alihankkijoina myös muita suomalaisia kultaseppiä.

 

Mistä materiaalit ovat peräisin?

Hankin materiaalit vain luotettavien koti- ja pohjoismaisten yritysten kautta.  Metallit tulevat K.A. Rasmussenilta tai Sargenta AB:lta, jalokivet Suomen Jalokivituotteelta ja Timanttiala Oy:ltä ja pakkausmateriaalit Westpackilta.

 

Voiko hopeasormusta käyttää vihkisormuksena?

Tästä voidaan olla montaa mieltä. Tarvittaessa kyllä, mikäli hopea tuntuu itselle parhaalta materiaalilta. Täytyy kuitenkin muistaa, että hopea on sen verran pehmeä materiaali, että vuosien – ja vuosikymmenien päivittäisessä käytössä se kuluu kyllä lopulta korjauskelvottomaksi. Tästä syystä suosittelen vihkisormusmateriaaliksi ensisijaisesti kultaa, joka on sekä 585 että 750 pitoisuuksissa huomattavasti kulutuskestävämpää kuin hopea. Ainahan hopeiset vihkisormukset voi tosin päivittää kultaisiksi esim. vuosipäivän kunniaksi.

 

Millainen on sääntöjen mukaan oikeanlainen kihla- tai vihkisormus?

Tämä tuntuu mietityttävän yllättävän monia. Mitään varsinaisia sääntöjä ei kuitenkaan ole. Tärkeintä on valita sellainen sormus mistä itse pitää ja minkä kokee omaksi, sillä sinä olet se joka sormusta käyttää ja katsoo päivittäin seuraavien kymmenien vuosien ajan. Voit siis valita sellaisen kun haluat.

Kiinnitä kuitenkin huomiota sormuksen laatuun ja kestävyyteen sormusta valitessasi, sillä sen tulee kestää vuosien käyttö. Suomessa tehdyn sormuksen kanssa et juurikaan voi mennä vikaan, sillä kotimaiset kultasepät pitävät huolen laadusta. Silloin et törmää onttoihin rakenteisiin tai huteriin kivi-istutuksiin ja materiaalien vahvuudet ovat tarpeeksi jämäkät kestämään päivittäistä kulutusta. Tällaiset sormukset ovat myös aina huollettavissa, vielä vuosikymmentenkin päästä.

 

Miten minun kannattaa mitata sormukseni koko?

Suosittelen mittauttamaan sormuksen oikean koon kultasepänliikkeessä.

Kannattaa muistaa ennen sormuksen koon mittaamista että sormen ympärysmitta elää hiukan vuorokauden aikojen mukaan ja että esim. suolaiset ruuat, helle ja raskas fyysinen työskentely saattavat aiheuttaa turvotusta sormissa.

Mikäli olet tilaamassa leveää sormusta, kannattaa myös sormuksen koko mitata leveillä mittarenkailla. Leveys nimittäin vaikuttaa hiukan sormuksen istuvuuteen ja tarvitsee usein hieman suuremman koon kuin kapea sormus. Mikäli leveitä mittarenkaita ei ole saatavilla, ilmoita että koko on mitattu kapeilla mittarenkailla. Näin toivottavasti vältytään mahdollisilta mittavirheiltä ja sormusten edestakaisin postitteluilta. Sormuksen koon voi ilmoittaa tilauksen lopussa kohdassa: Tilausta ja toimitusta koskevat huomautukset tai sähköpostilla osoitteeseen: designer @ savudesign . com

 

Kestävätkö pinnoitteet kulutusta ja saako niitä uusittua?

Pinnoitteiden kuluminen on osa  SAVU Jewellery korujen designia ja niiden pitääkin kulua. Näin ne saavat aikanaan komean ”ajan patinan” kun tietyt kohdat pinnoitteista kuluvat paljastaen pohjametallin.

Pinnoitteet kuluvat täysin käytön mukaan eli riippuu käyttäjästä, kuinka nopeasti esim. oksidointi- tai rhodiumpinnoite kuluvat. Jos tekee töitä paljon käsillään, sormuksiin kohdistuu enemmän hankausta ja se nopeuttaa pintojen kulumista. Mikäli pinnoitteen haluaa kuitenkin uudistaa, se onnistuu ottamalla yhteyttä: designer @ savudesign . com

 

Saako tuotteeseen kaiverrusta?

Saa sormuksiin ja merkittyihin tuotteisiin.

Teetän kaiverrukset käsityönä erittäin laadukkaalla alihankkijalla, joten tämä myös pidentää toimitusaikaa muutamalla päivällä. Kaiverruksen voi lisätä ostoskoriin kohdasta kaiverrus. Ilmoita kaiverrustietosi, eli se mitä kaiverretaan ja onko kirjasintyyppinä tekstaus vai kauno, tilauksen lopussa kohdassa: Tilausta ja toimitusta koskevat huomautukset.  Vaihtoehtoisesti voit ilmoittaa tiedot myös sähköpostilla osoitteeseen: designer @ savudesign . com

 

Huomaa, että kaiverretulla tuotteella ei ole vaihto- tai palautusoikeutta.

 

Voiko tuotteita tarvittaessa muunnella/kustomoida?

Toki voi, ja mielellään niin teenkin. Yleisiä muunnoksia ovat esim. erilaiset kivenistutukset ja sormusten erikoisleveydet. Teen myös koruja asiakkaiden omista kultamateriaaleista. Onko sinulla jokin kustomointi mielessä? Ota yhteyttä: designer @ savudesign . com

 

Voiko tuotteitasi nähdä jossakin / tulla katsomaan jonnekin?

Tuotteet ovat nähtävillä työhuoneellani Kuopiossa. Osoite on Haapaniementie 17, 70620 Kuopio. Rakennus on vanha tehdasrakennus ja hiukan sokkeloinen, sisään pääset yläpihan puolelta, pihassa on parkkitilaa autolle. Liike on auki arkisin klo 10-17. Yksityisyrittäjänä saatan kuitenkin olla hoitamassa asioitani muualla, joten kannattaa varmistaa paria päivää ennen vierailua olenko paikalla. 

Powered by Powered by